Bereiding
Indicatie bereidingstijd: 7 min. • rusten: 1 uur • bakken: 1 uur en 30 min.
- Giet de havermout in een grote kom, giet er 300 ml kokend water op en laat het 1 uur staan.
- Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng het roggemeel, beide soorten zout en het lijnzaad en voeg ze aan de havermout in de kom toe. Klop de eieren los, giet de yoghurt, de 100 ml water en de gesmolten kokosolie erbij en meng dit alles. Giet het natte mengsel bij de droge bestanddelen in de grote kom en roer alles door tot een egale, homogene massa.
- Vet een cakevorm van circa 1,5 liter inhoud, in met wat kokosolie of boter, knip een strook bakpapier dat in de lengte van de vorm past, leg die erin en vet die ook in.
- Schep het beslag in de vorm en strijk het glad.
- Bak het brood in een uur en een kwartier mooi bruin. Verwijder dan de vorm en bak het nog 15 minuten.
- Laat het brood helemaal afkoelen voor u hem aansnijdt.