De laatste tartaar & oester van John Halvemaan Written by Ronald Hoeben, februari 8th, 2019 Op de laatste dag van de opening van het restaurant dat hij samen met zijn vrouw Esther bijna dertig jaar […]
Blanquette de veau van Joris Bijdendijk Written by Ronald Hoeben, november 18th, 2021 Joris Bijdendijk, patron cuisinier van restaurant RIJKS* in Amsterdam, verzamelde alle gerechten die hij thuis voor zijn gezin maakt plus […]
Pindakaas maken Written by Ronald Hoeben, februari 8th, 2018 Een recept kun je het nauwelijks noemen: pinda’s in de keukenmachine en blenderen maar. Je kunt de de pindakaas zo […]
Runderhart op de barbecue Written by Ronald Hoeben, april 29th, 2015 Het orgaanvlees, bij slagers bekend als vlees van het vijfde kwartier, laat zich verdelen in de zachte stukken zoals lever, […]
De roots van risotto Written by eheroes, maart 9th, 2015 Lombardije is de rijstschuur van Italië. Hier komt ook Arborio-rijst vandaan voor de risotto. Het geheim van een goede risotto […]
Reunie @ Le Garage Written by eheroes, december 8th, 2014 Op restaurantgebied kennen we, in tegenstelling tot de ons omringende landen, weinig instituten. Eethuizen die al decennia bestaan, zonder te […]
Waarom witte chocola geen chocola is Written by Ronald Hoeben, november 2nd, 2016 Het wordt wel degelijk gemaakt van cacaobonen en het is duur genoeg, toch mag witte chocola geen chocola heten. Waarom […]