De laatste tartaar & oester van John Halvemaan

Op de laatste dag van de opening van het restaurant dat hij samen met zijn vrouw Esther bijna dertig jaar […]

Blanquette de veau van Joris Bijdendijk

Joris Bijdendijk, patron cuisinier van restaurant RIJKS* in Amsterdam, verzamelde alle gerechten die hij thuis voor zijn gezin maakt plus […]

Pindakaas maken

Een recept kun je het nauwelijks noemen: pinda’s in de keukenmachine en blenderen maar. Je kunt de de pindakaas zo […]

Runderhart op de barbecue

Het orgaanvlees, bij slagers bekend als vlees van het vijfde kwartier, laat zich verdelen in de zachte stukken zoals lever, […]

De roots van risotto

Lombardije is de rijstschuur van Italië. Hier komt ook Arborio-rijst vandaan voor de risotto. Het geheim van een goede risotto […]

Reunie @ Le Garage

Op restaurantgebied kennen we, in tegenstelling tot de ons omringende landen, weinig instituten. Eethuizen die al decennia bestaan, zonder te […]

Waarom witte chocola geen chocola is

Het wordt wel degelijk gemaakt van cacaobonen en het is duur genoeg, toch mag witte chocola geen chocola heten. Waarom […]