De Lekkerste Dadels

Nadia Zerouali, auteur van het boek Melk en Dadels waarmee ze de Gouden Garde won, doet een quickscan van het […]

De laatste tartaar & oester van John Halvemaan

Op de laatste dag van de opening van het restaurant dat hij samen met zijn vrouw Esther bijna dertig jaar […]

De kunst van het pocheren

Keukenmeester René Ameling behandelt een klassieke techniek die sous vide bereidingen kan vervangen of overbodig maken: pocheren. René neemt de […]

De kreeft uit Het Bosch

Met een constante, overvloedige aanvoer van betaalbare levende Canadese kreeften zou je kunnen zeggen dat het eten van verse kreeft […]

De kolen van Van Gogh

Ernst de Witte, patron cuisinier van het open-vuur-restaurant Feu in Utrecht, zag in het Van Gogh museum een stilleven met […]

De kok & de tuinman

Groenten spelen een steeds belangrijker rol in de restaurantkeuken. Steeds vaker staan op spijskaarten denominaties van allerlei gewassen en ook […]

De kip van het spit van Le Garage

Een deel van de erfenis van Joop Braakhekke (1941-2016) is vervat is de menukaart van restaurant Le Garage. De kip […]