De Lekkerste Dadels Written by , juli 23rd, 2015 Nadia Zerouali, auteur van het boek Melk en Dadels waarmee ze de Gouden Garde won, doet een quickscan van het […]
De laatste tartaar & oester van John Halvemaan Written by Ronald Hoeben, februari 8th, 2019 Op de laatste dag van de opening van het restaurant dat hij samen met zijn vrouw Esther bijna dertig jaar […]
De kunst van het pocheren Written by Ronald Hoeben, januari 29th, 2021 Keukenmeester René Ameling behandelt een klassieke techniek die sous vide bereidingen kan vervangen of overbodig maken: pocheren. René neemt de […]
De kreeft uit Het Bosch Written by eheroes, december 8th, 2014 Met een constante, overvloedige aanvoer van betaalbare levende Canadese kreeften zou je kunnen zeggen dat het eten van verse kreeft […]
De kolen van Van Gogh Written by Ronald Hoeben, maart 24th, 2023 Ernst de Witte, patron cuisinier van het open-vuur-restaurant Feu in Utrecht, zag in het Van Gogh museum een stilleven met […]
De kok & de tuinman Written by eheroes, maart 9th, 2015 Groenten spelen een steeds belangrijker rol in de restaurantkeuken. Steeds vaker staan op spijskaarten denominaties van allerlei gewassen en ook […]
De kip van het spit van Le Garage Written by Ronald Hoeben, september 14th, 2017 Een deel van de erfenis van Joop Braakhekke (1941-2016) is vervat is de menukaart van restaurant Le Garage. De kip […]