Zwezerik bakken met Imko Binnerts

Cuisinier Imko Binnerts geniet al vele jaren faam als vis-kok en zijn huidige standplaats is restaurant Puur Zee in Wijk […]

Mari Maris: Rode paprika’s roosteren

Mari Maris, auteur van o.v.a. De Groentebijbel, laat zien hoe je het best paprika’s kunt roosteren. Ze vertelt waarom er […]

Croque monsieur door Johan van Uden

Bij slagerij Chateaubriand maakt Johan van Uden de croque monsieur zoals hij dat ooit bij een Parijse charcuterie leerde.

Lam uitbenen (deel 1 van 4)

In de keuken van John Halvemaan beent slager Herman Mulder een zuiglam uit. In deze video start hij met het […]

Pappa al pomodoro

Franz Conde, executive chef van Hilton Amsterdam en restaurant Roberto’s, maakt ter gelegenheid van het dertigjarig bestaan van Roberto’s een […]

Kookboekrecensie: Culture Cuisine Cooking

Petra Possel verdiept zich in het lijvig en fraai uitgevoerd kookboek Culture Cuisine Cooking van de hand van Siu Ling […]

René Ameling maakt Stroganoffsaus

Net als groenepepersaus was Stroganoffsaus een grote hit in de jaren zeventig. Dat gold voor zowel eetcafé’s als sterrenaken. Keukenmeester […]