De Horper wielen van Holtkamp

Wat zijn Horper wielen? Een streekproduct? Bijna goed. Cees Holtkamp bedacht de koeken voor Hotel de Horper wielen op Terschelling […]

De Historie van Haring

De haring die wij anno 2017 eten is weliswaar dezelfde vis die er al eeuwen gegeten wordt, maar de behandeling […]

De histoire van Le Hollandais

Na 25 jaar sluit een Amsterdams instituut haar deuren: Le Hollandais aan de Amsteldijk. Patron cuisinier (en francofoiel) Adriaan Van […]

De hele harder

Voor een land aan zee met een behoorlijk grote visserij eten Nederlanders weinig vis. Vooral verse vis is een ondergeschoven […]

De hamburgers van Ter Marsch & Co

Elke week maakt Foodtube in samenwerking met Het Parool een video over een restaurant of evenement in Amsterdam dat echt […]

De groene keuken

Toen restaurant Vermeer in Amsterdam de Michelinster vier jaar geleden verloor, bezon executive chef Chris Naylor zich op een nieuwe […]

De Griekse Keuken

Na een Griekse vakantie herontdekt Petra Possel de Griekse keuken, die ten onrechte eenvoud en eentonigheid wordt aangewreven. In het […]