Leverworst van marsepein

Cees Holtkamp maakt een marsepeinen leverworst. Hier staat het recept voor marsepein. Alle recepten van Cees Holtkamp staan in zijn boek De […]

Nog een brood uit de oven

Met behulp van de Dutch Oven van urbansandindians.com maak ik nog eens een brood uit de oven, dit keer met […]

Mojito

Bereiding Gebruik een groot longdrink glas. Doe hier de 30ml limoensap in. Voeg de 15ml suikersiroop toe. Heb je geen […]

Tomatenketchup maken

Ik ben een groot liefhebber van zelfgemaakte mayonaise, maar ik had er eigenlijk nooit bij stilgestaan dat je dat je ook […]

Wil Demandt deelt een geitenlam op in technische delen

Wil Demandt, patron cuisinier van het legendarische restaurant Bordewijk in Amsterdam, dat in 2018 na ruim 34 jaar haar deuren […]

Karbonadecollege 1: haas- en ribkarbonade

Het populairste vlees in Nederland (en in veel andere landen) is varkensvlees. Heel veel in de vorm van gehakt, maar […]

Oeuf mayonnaise van Bouchon du Centre

Hanneke Schouten, patronne van de Amsterdamse Bouchon du Centre dat ze in haar uppie runt, vertelt over het ‘eitje mayo’ […]