Plaatbrood van Merijn en Nadia

Merijn Tol en Nadia Zerouali maken samen met Joël Broekaart een luxe plaatbrood. Daarbij maken ze ter gelegenheid van 5 […]

Klassieke Huzarensalade van Kessens

Huzarensalade is van oorsprong een gerecht dat ontstaat uit restverwerking: van vleesafsnijdsels wordt met aardappel en mayonaise een salade gemaakt. […]

Moshik Roth revisited

Met zijn laboratoriumtechnieken verwierf hij zich tien jaar geleden in Overveen een reputatie als ‘de Hollandse Ferran Adria’. Inmiddels is […]

Langoust (crayfish) met suurvygie en waterblommetjies

Margot Janse is een Nederlandse lady chef in Zuid Afrika. In Franschhoek staat ze aan het hoofd van de keuken […]

De île flottante van Le Garage

Restaurant Le Garage in Amsterdam heeft een aantal Franse klassiekers op de kaart. Een voorbeeld daarvan is île flottant, een drijvend […]

Focaccia, Tel Aviv style

Na TLV, het succesvolle kookboek over de keuken van Tel Aviv, komt Jigal Krant met een vegan versie: Land zonder […]

Verse Aanvoer: restaurant Arles

De Franse kookstijl is wijdverbreid in de Hollandse gastronomie en dus ook in de Amsterdamse restaurants. Minder gebruikelijk is dat […]