Plaatbrood van Merijn en Nadia Written by eheroes, maart 23rd, 2015 Merijn Tol en Nadia Zerouali maken samen met Joël Broekaart een luxe plaatbrood. Daarbij maken ze ter gelegenheid van 5 […]
Klassieke Huzarensalade van Kessens Written by Ronald Hoeben, juli 19th, 2017 Huzarensalade is van oorsprong een gerecht dat ontstaat uit restverwerking: van vleesafsnijdsels wordt met aardappel en mayonaise een salade gemaakt. […]
Moshik Roth revisited Written by Ronald Hoeben, februari 8th, 2018 Met zijn laboratoriumtechnieken verwierf hij zich tien jaar geleden in Overveen een reputatie als ‘de Hollandse Ferran Adria’. Inmiddels is […]
Langoust (crayfish) met suurvygie en waterblommetjies Written by Ronald Hoeben, augustus 24th, 2016 Margot Janse is een Nederlandse lady chef in Zuid Afrika. In Franschhoek staat ze aan het hoofd van de keuken […]
De île flottante van Le Garage Written by Ronald Hoeben, augustus 31st, 2017 Restaurant Le Garage in Amsterdam heeft een aantal Franse klassiekers op de kaart. Een voorbeeld daarvan is île flottant, een drijvend […]
Focaccia, Tel Aviv style Written by Ronald Hoeben, december 3rd, 2021 Na TLV, het succesvolle kookboek over de keuken van Tel Aviv, komt Jigal Krant met een vegan versie: Land zonder […]
Verse Aanvoer: restaurant Arles Written by , september 20th, 2016 De Franse kookstijl is wijdverbreid in de Hollandse gastronomie en dus ook in de Amsterdamse restaurants. Minder gebruikelijk is dat […]