Het bloemkoolgebraad van Mari Maris

Het boek GROENTE is met meer dan 800 recepten (met groenten dus) het magnum opus van Mari Maris. Uit dat […]

Rueda Mosselen

Na de oogst van de verdejo druiven bij Bodegas Alvarez Diez, worden er mosselen gemaakt. Uiterdaard met een saus waarin […]

Cees & Stella maken hoerenkoekjes

Samen  met zijn kleindochter Stella Meijles maakt banketbakker Cees Holtkamp een eeuwenoude lekkernij met een scabreuze naam: hoerenkoekjes. Het recept […]

Bloedworst

Eind 2018  sloot Wil Demandt na 33 jaar de deuren van zijn restaurant Bordewijk in Amsterdam. Van meet af aan […]

Chuck (rundernek) versnijden tot eye log en Denver steak.

Een koe laat zich op verschillende manieren versnijden. Gertjan Kiers toont een paar Amerikaanse cuts die in Nederland (nog) ongebruikelijk […]

Orak arik @ Lachende Javaan

Bereiding Snijd de knoflook in dunne plakjes en de spitskool in reepjes. Doe een flinke klont boter in een pan […]

Zo eet je een gourmet-burger

In korte tijd is een hamburger veranderd van een handzaam broodje in een omvangrijk gestapelde constructie van vele ingrediënten. Hoe […]