Het bloemkoolgebraad van Mari Maris Written by Ronald Hoeben, november 25th, 2022 Het boek GROENTE is met meer dan 800 recepten (met groenten dus) het magnum opus van Mari Maris. Uit dat […]
Rueda Mosselen Written by , oktober 8th, 2015 Na de oogst van de verdejo druiven bij Bodegas Alvarez Diez, worden er mosselen gemaakt. Uiterdaard met een saus waarin […]
Cees & Stella maken hoerenkoekjes Written by Ronald Hoeben, maart 26th, 2021 Samen met zijn kleindochter Stella Meijles maakt banketbakker Cees Holtkamp een eeuwenoude lekkernij met een scabreuze naam: hoerenkoekjes. Het recept […]
Bloedworst Written by Ronald Hoeben, oktober 5th, 2018 Eind 2018 sloot Wil Demandt na 33 jaar de deuren van zijn restaurant Bordewijk in Amsterdam. Van meet af aan […]
Chuck (rundernek) versnijden tot eye log en Denver steak. Written by Ronald Hoeben, juni 29th, 2018 Een koe laat zich op verschillende manieren versnijden. Gertjan Kiers toont een paar Amerikaanse cuts die in Nederland (nog) ongebruikelijk […]
Orak arik @ Lachende Javaan Written by eheroes, december 8th, 2014 Bereiding Snijd de knoflook in dunne plakjes en de spitskool in reepjes. Doe een flinke klont boter in een pan […]
Zo eet je een gourmet-burger Written by Ronald Hoeben, maart 1st, 2019 In korte tijd is een hamburger veranderd van een handzaam broodje in een omvangrijk gestapelde constructie van vele ingrediënten. Hoe […]