Onze sterren

Delen:

Een koe laat zich op verschillende manieren versnijden. Gertjan Kiers toont een paar Amerikaanse cuts die in Nederland (nog) ongebruikelijk zijn. Van de voorvoet, waartoe de nek en de schouder behoren, kan biefstuk gesneden worden mits het vlees daarvoor geschikt is. Dat is het geval wanneer het dier graan of maïs gevoerd kreeg en er intermusculair vet ontstaan is. In een eerdere video liet Gertjan zien hoe hij uit de sukade biefstuk snijdt die in de USA bekend staat als flatiron.  In deze video ligt er een rundernek op het hakblok waaruit Gertjan eye log en Denver steak snijdt.

Gertjan Kiers,  @demoslager en hartstochtelijk barbecueër,  rekent af met het nationale grillmisverstand: het barbecuepakket van de slager. Wat nemen we dan wel? Gertjan neemt de ‘wedstrijdstukken’ van de Kansas City Barbecue Society met ons door, die low & slow bereid moeten worden.

Geïnteresseerd in vlees? In De Vleesbijbel leert Gertjan Kiers je hoe je kwaliteit herkent, hoe je uitbeent, verdeelt, splitst en bereidt. Je zult lezen over het slachtproces, het rijpen, over mager en vet, over mals of stug. Gertjans Vleesbijbel kun je hier bestellen en als je dat doet help je niet alleen Foodtube, maar ook een zelfstandige, fysieke boekhandel (Mevrouw Hamersma) terwijl het jou niets extra kost.

Gerelateerde artikelen