Paëlla Valenciana, een masterclass

Chabe Soler heeft in 2020 de wereldbeker van de paëllawedstrijd in Valencia in de wacht gesleept. Ze komt uit Valencia, […]

De roots van risotto

Lombardije is de rijstschuur van Italië. Hier komt ook Arborio-rijst vandaan voor de risotto. Het geheim van een goede risotto […]

Hamburgerbollen van briochebrood

Wat briochebrood zo lekker maakt is de toevoeging van melk, eieren en suiker. Edwin Klaasen, auteur van het standaardwerk over […]

Het Luilekkerland van Charlotte & Onno Kleyn

Samen met haar vader Onno schreef historica Charlotte Kleyn de geschiedenis van de Nederlandse keuken. Ter introductie kookten vader & […]

Wiener schnitzel

In deze uitgebreide video maakt Edgar Buhrs Wiener schnitzel. Edgar is één van de chefkoks van VanDrie Group. In deze […]

Cees & Stella maken Victoria’s

Samen met zijn kleindochter Stella Meijles maakt Cees Holtkamp een klassiek gebakje: Victoria. Daarvoor gebruikt hij roomboter bladerdeeg en banketbakkers […]

Kookboek van het Jaar 2017

In Bougainville, het restaurant van Pascal Jalhay aan de Dam in Amsterdam, werd de uitslag van Kookboek van Het Jaar […]