Eendenborst (magret de canard) bakken

Net als bij de kip is ook van de eend de borst het populairste deel. Wil Demandt, patron cuisinier van […]

Eendenlever met appel

In de keuken van restaurant Bord’eau (1 Michelinster) in Hotel l’Europe maakt executive chef Bas van Kranen eendenlever met appel. […]

Nopi in Rijks Restaurant

Yotam Ottolenghi is gastchef in restaurant Rijks, dus is het Ramael Scully, de chefkok van Ottolenghi’s restaurant Nopi die namens […]

Kaasplankwijn

Is het nu pure gemakzucht of juist een hardnekkig misverstand? Bekijk ik de achterkant van een fles rode wijn dan […]

Runderrollade met rodewijnsaus

Keukenmeester René Ameling maakt een klassieke runderrollade à la Bourguignonne. Met rodewijnsaus, champignons en zilveruitjes…

Kreeft Thermidor maken

Frans Bon, chefkok en productontwikkelaar van Apollo/Solina, maakt een klassieke kreeftbereiding: Homard Thermidor. Gebaseerd op het recept van Auguste Escoffier, […]

IJsthee maken

IJsthee of ice tea is niet alleen een verfrissen zomers drankje om altijd in je koelkast paraat te hebben, het […]