De baba au rhum uit Chez Bijdendijk Written by Ronald Hoeben, juni 16th, 2024 Samen met Laura Basten, patissière van Wils Bakery Café, maakt Joris Bijdendijk baba au rhum uit zijn boek Chez Bijdendijk. […]
Geroosterde aubergine Written by Ronald Hoeben, juni 8th, 2018 Jigal Krant, auteur van TLV, een kookboek over de culinaire mores van Tel Aviv, maakt twee gerechten met aubergine-in-het-vuur. Vegetarisch, […]
Jigal Krant maakt een nieuwe klassieker: AOP-M Written by Ronald Hoeben, mei 10th, 2024 In de aanloop naar een nieuw boek over aubergine, zijn favoriete ingrediënt, maakt kookboekauteur Jigal Krant (van TLV en TLV […]
Tahin-college Written by Ronald Hoeben, oktober 7th, 2022 Je zou Esther Erwteman een tahiniste kunnen noemen. Ze weet namelijk zoveel van tahin, dat ze er een boek van […]
Mari Maris: snelle schotel van paksoi & paddenstoelen Written by Ronald Hoeben, februari 5th, 2021 Uit haar nieuwe kookboek met de zelfverklarende titel A la Minute maakt groentengodin Mari Maris een even heerlijke als snel […]
Wil Demandt maakt coratella Written by Ronald Hoeben, juni 30th, 2023 Coratella is een gerecht uit de cucina povera, de Italiaanse keuken van de armen. En die armoe vertaalt zich vooral […]
Holtkamp & de bal van Loesje Written by Ronald Hoeben, januari 16th, 2025 De gehaktballen die Loesje Zwerus verkocht in haar koffiekeldertje aan het Frederiksplein genoten lokale faam. Sterker nog: Johannes van Dam […]