De baba au rhum uit Chez Bijdendijk

Samen met Laura Basten, patissière van Wils Bakery Café, maakt Joris Bijdendijk baba au rhum uit zijn boek Chez Bijdendijk. […]

Geroosterde aubergine

Jigal Krant, auteur van TLV, een kookboek over de culinaire mores van Tel Aviv, maakt twee gerechten met aubergine-in-het-vuur. Vegetarisch, […]

Jigal Krant maakt een nieuwe klassieker: AOP-M

In de aanloop naar een nieuw boek over aubergine, zijn favoriete ingrediënt, maakt kookboekauteur Jigal Krant (van TLV en TLV […]

Tahin-college

Je zou Esther Erwteman een tahiniste kunnen noemen. Ze weet namelijk zoveel van tahin, dat ze er een boek van […]

Mari Maris: snelle schotel van paksoi & paddenstoelen

Uit haar nieuwe kookboek met de zelfverklarende titel A la Minute maakt groentengodin Mari Maris een even heerlijke als snel […]

Wil Demandt maakt coratella

Coratella is een gerecht uit de cucina povera, de Italiaanse keuken van de armen. En die armoe vertaalt zich vooral […]

Holtkamp & de bal van Loesje

De gehaktballen die Loesje Zwerus verkocht in haar koffiekeldertje aan het Frederiksplein genoten lokale faam. Sterker nog: Johannes van Dam […]