De rookwortel van Edwin Vinke

Edwin Vinke zet de wortel op een voetstuk: hij geeft ‘m de rol van vlees door ‘m te roken. Daarbij […]

Het Eilandgevoel

Een halve eeuw lag het voor de kust, nu ligt het in Amsterdam en kun je er eten. Met geweldig […]

Briochebrood met kinnebakspek & makreelmayonaise

Joël Broekaert, maakte in 2013 ter gelegenheid van 5 mei een receptenboekje voor de bevrijdingsmaaltijd, daaruit maakt Sander Overeinder van […]

Verse Aanvoer: Koreaans restaurant Yokiyo

In de stad wemelt het van de Oosterse restaurants maar de Koreaanse keuken werd zo’n beetje exclusief vertegenwoordigd door Yokiyo […]

Indiase curry stoofpot met Iers rundvlees en aardappelen

Bereidingswijze Verhit de helft van de olie boven een hoog vuur in een vuurvaste stoofpan met een deksel. Bereid het […]

Olijvencollege, proeven

De kwaliteit van olijfolie kan met apparatuur gemeten worden. Maar om de smaak te beoordelen zal de olie toch langs […]

Mari Maris maakt onweerstaanbare spruitjes

Mari Maris, auteur van De Groentebijbel, maakt uit dat boek onweerstaanbare spruitjes in een mosterdsaus. Dit is het recept: Spruitjes […]