Pindakaas maken

Een recept kun je het nauwelijks noemen: pinda’s in de keukenmachine en blenderen maar. Je kunt de de pindakaas zo […]

Piet Hein Eek kookt: de eektopus!

Na een faillissement van zijn restaurant in Eindhoven kocht ontwerper Piet Hein Eek de zaak terug van de curator en […]

Mul van Paul Bocuse

In de keuken van Paul Bocuse (1926-2018) maakt diens rechterhand Christophe Muller een even beroemd als spectaculair gerecht van de […]

Vitello tonnato

Kees Elfring, patron cuisinier van de restaurants Marius en Worst in Amsterdam, maakt zijn befaamde vitello tonnato op basis van […]

Mosselen met lamsoor

D. P. Arkenbout, patron cuisinier van Brasserie De Vluchthaven, maakt een simpel mosselgerecht met venkel, ui, bleekselderij, een scheutje wijn […]

Pasteis de nata maken: assembleren en bakken

Michel van der Kroft, chefkok van tweesterren-restaurant ’t Nonnetje in Harderwijk, maak pasteis de nata. Een onweerstaanbaar Portugees koekje met […]

Masterclass worstenbroodjes

De corona pandemie zette menig restaurantkok op een ander spoor. In plaats van mooie gerechten op een bord moesten zij […]