Verse Aanvoer: The Wateringhole

Met meer dan vijftig microbrouwerijen die craft beer brouwen is Amsterdam een bierstad van betekenis aan het worden. Daar horen […]

Entrecôte college

Als @demoslager Gertjan Kiers uit een halve runderrug de ossenhaas en de côte de boeuf gesneden heeft, blijft de entrecôte […]

Test: wat is de beste grillpan?

Grillen in een grillpan is een indoortechniek die het barbecuën het dichtst benadert, Je hebt dan wel geen rooksmaak, maar […]

Zelf zuurkool maken

Zuurkool koop je meestal uit een pakje, maar je kunt het zelf ook maken. Niemand minder dan Wil Demandt, patron […]

Saté Ajam (kip)

Arjuna Besemboen, ex-chefkok van restaurant Mooi Zeist (in Zeist dus)  en inmiddels zelf partron cuisinier (Nakal te Meijel) maakt saté […]

Gestoofde Ierse runderlappen met hutspot

Bereidingswijze Vet de bodem van een braadslede of een ovenvaste braadpan in met 1 eetlepel boter. Snijd de Ierse runderlappen […]

Wilde duif met polenta

In de sterklas van ROC Amsterdam, waar jonge koks en kokkinnen zich onder leiding van Meesterkok Theo van Rensch voorbereiden […]