Valencia a/d Dommel

In zijn restaurant Zarzo* ontvangt patron cuisinier Adrian Zarzo een collega uit zijn geboortestad Valencia: Begoña Rodrigo, die zelf ook […]

Truffelcollege van Maroeska Metz

Kunstenaar/ontwerper/kookboekauteur (èn Heel Holland Bakt finalist) Maroeska Metz heeft uit Italië een zending van twee soorten truffel gekregen. Hoe herken […]

Bonen bewaren en weken

Hoe bewaar je gedroogde bonen en hoe week je ze? Joke Boon, auteur van de bonenbijbel met de titel Bonen! geeft […]

Pijlstaartinktvis en zeekat schoonmaken

Bij inktvis denkt menigeen aan Mediterrane wateren, maar uit de ons omringende zeeën komt een grote hoeveelheid inktvis van uitstekende […]

Gebakken aardappels

De fameuze  aardappelen van restaurant De Oesterbar in Amsterdam, gebakken door patron cuisinier Ralph Woerde.

Hartige Paascake

Eva Posthuma de Boer maakt een serie handzame kookboekjes over deelonderwerpen: de Keukenkastjes-reeks. Uit het deel Ei maakt ze een […]

Kitsanin “Kit” undercover maakt ohitashi

Vanaf het Food Forum op de Floriade presenteert Sharon de Miranda haar Good Food Show. In deze (gesponsorde) tweede aflevering […]