Gerechten

Delen:

Bij inktvis denkt menigeen aan Mediterrane wateren, maar uit de ons omringende zeeën komt een grote hoeveelheid inktvis van uitstekende kwaliteit. Hoe kouder de zee, hoe beter de inktvis. Er is wel degelijk een Mediterrane link en die ligt in het feit dat de inktvis zich graag in de Mediterrane keuken manifesteert. Het Nederlandse koksgilde doet er niet veel mee en dat zal ongetwijfeld zijn oorsprong hebben in het feit dat de Nederlandse gast er weinig in ziet. Terwijl de inktvissen toch voldoen aan een belangrijke Hollandse aankoopprikkel: ze zijn spotgoedkoop.

Wil Demandt, de legendarische patron cuisinier van het voormalige restaurant Bordewijk, laat zien wat de verschillen en mogelijkheden zijn van pijlstaartinktvis en zeekat of sepia en hij maakt beide soorten schoon.

Eind 2021 kwam ‘Altijd Zondag’ uit, het boek waarin Wil al zijn Bordewijk recepten en nog veel meer heeft opgetekend. Je kunt een gesigneerd exemplaar van het boek bestellen met deze link en als je dat doet help je niet alleen Foodtube, maar ook een zelfstandige, fysieke (kook)boekwinkel zonder dat het jou iets extra kost.

Gerelateerde artikelen