Messen in de keuken (deel 2 van 2, slot)

Jaap de Jong van Slijperij Firma Moes in Amsterdam gaat in dit tweede deel van zijn college over de messen […]

Appelcarré bakken

Ooit was de appelcarré een bekende verschijning in de banketbakkersetalage, maar de laatste jaren zie je ze vrijwel nergens meer. […]

Wat heb je aan geraspte mozzarella?

Wie wel eens een mozzarella van dichtbij gezien heeft, kan zich voorstellen dat het een hele toer moet zijn om […]

Nougatinetaart

Cees en Stella maken een nougatinetaart. De taart is sterk verwant aan de Hollandse schuimtaart, maar dan met een paar […]

Terrine-college Deel 3

In een compleet terrine-college demonstreert cuisinier René Ameling de bereiding van een fazant-terrine. In deel 3 wordt de vulling (of […]

De mythe van de Roma-tomaat

Over Roma- of pruimtomaten bestaat een betreurenswaardig misverstand. Deze vaak enigszins melige tomaten worden door menigeen als superieur ervaren. Italië-specialist […]

Bloemkool in Sharons Good Food Show

Op het food deck van de Floriade ontvangt Sharon de Miranda Steve Anderson, chefkok van Ma Khin Café in Valencia. […]