Messen in de keuken (deel 2 van 2, slot) Written by Ronald Hoeben, juni 30th, 2016 Jaap de Jong van Slijperij Firma Moes in Amsterdam gaat in dit tweede deel van zijn college over de messen […]
Appelcarré bakken Written by Ronald Hoeben, september 21st, 2016 Ooit was de appelcarré een bekende verschijning in de banketbakkersetalage, maar de laatste jaren zie je ze vrijwel nergens meer. […]
Wat heb je aan geraspte mozzarella? Written by Ronald Hoeben, augustus 17th, 2018 Wie wel eens een mozzarella van dichtbij gezien heeft, kan zich voorstellen dat het een hele toer moet zijn om […]
Nougatinetaart Written by Ronald Hoeben, juni 11th, 2022 Cees en Stella maken een nougatinetaart. De taart is sterk verwant aan de Hollandse schuimtaart, maar dan met een paar […]
Terrine-college Deel 3 Written by eheroes, maart 24th, 2015 In een compleet terrine-college demonstreert cuisinier René Ameling de bereiding van een fazant-terrine. In deel 3 wordt de vulling (of […]
De mythe van de Roma-tomaat Written by Ronald Hoeben, mei 24th, 2019 Over Roma- of pruimtomaten bestaat een betreurenswaardig misverstand. Deze vaak enigszins melige tomaten worden door menigeen als superieur ervaren. Italië-specialist […]
Bloemkool in Sharons Good Food Show Written by Ronald Hoeben, september 23rd, 2022 Op het food deck van de Floriade ontvangt Sharon de Miranda Steve Anderson, chefkok van Ma Khin Café in Valencia. […]