Wat is bakpoeder?

Om je deeg luchtig te maken heb je bakpoeder nodig. Maar wat is bakpoeder eigenlijk en waar komt het vandaan? […]

Frambozentaart

Samen met zijn kleindochter Stella Meijles maakt patissier Cees Holtkamp een van de specialiteiten van Patisserie Holtkamp: de frambozentaart met […]

Verse aanvoer: Ramses pop up in Felix Meritis

Op de begane grond van gebouw Felix Meritis in Amsterdam is een nieuw pop up restaurant neergestreken: Ramses. De zaak […]

Gebakken rogvleugel met kappertjes

Dieter Evers, chef de cuisine van The Sea Salt Saloon in Utrecht,  fileert een rogvleugel en bakt de filets in […]

Zwetende kaas voorkomen

Net als de consument heeft kaas de neiging om bij warmte te gaan zweten. Het klinkt niet fris, maar hoe […]

Sambal badjak maken met Titi Waber

Chefkok en kookboekauteur Titi Waber schreef een boek met vijftig soorten sambal. Nadat ze eerder voor Foodtube sambal belado maakte, […]

Razendsnel knoflook pellen

Niven Kunz leert ons een kunstje om een hele bol knoflook snel op te delen in gepelde knoflooktenen.