Gerechten

Delen:

Samen met zijn kleindochter Stella Meijles maakt patissier Cees Holtkamp een van de specialiteiten van Patisserie Holykamp: de frambozentaart met frangipane, meringue en verse frambozen.

Eind 2020 is van De Banketbakker, het handboek met alle Holtkamp-recepten een nieuwe, herziene en uitgebreide uitgave verschenen.  Wil je een door Holtkamp zelf gesigneerd exemplaar? Dat kan.  Je kunt het boek hier bestellen en als je dat doet help je Foodtube èn een fysieke boekwinkel terwijl het jou niets extra kost.

Ingrediënten voor een Frambozentaartje in vlaaivorm van 24 cm doorsnede en 2,5 cm hoog:

Deeg ( Dit is deeg voor 2 taartpannen, de overige helft kan je invriezen )

125 gram boter

125 gram witte basterdsuiker

3 gram zout

Theelepel citroenrasp

Half ei

15 gram water ( eetlepel )

250 gram bloem

5 gram bakpoeder

Frambozenjam

200 gram frambozen

100 gram geleisuiker

Kneepje citroensap

Frangipanevulling

50 gram boter

200 gram amandelspijs

1 ei

100 gram crème fraîche

20 gram bloem

4 bakjes frambozen

Schuimrand

50 gram eiwit

75 gram fijne kristalsuiker

gasbrander

Gerelateerde artikelen