Aardappelblaadjes

Kunstenaar/ontwerper en kookboekauteur Maroeska Metz haalt kerstinspiratie bij de aardappelboer. Ze maakt ‘aardappelblaadjes’ van aardappel en ui, die een feestelijk […]

Aardappel in de Arabische Keuken

Net als de Hollandse keuken kan ook de Marokkaanse keuken niet zonder aardappels, al was het maar om er de […]

Aardappel college

Nicola’s, eigenheimers, muizen, Bildtstars, doré’s, Malta’s….Ooit kon je op elke Nederlandse markt een stal vinden waarop het brede aanbod van […]

3x aardappelpuree van Mari Maris

Maris Maris is auteur van een aantal toonaangevende groentekookboeken, waaronder De Groentebijbel, die aan de elfde druk toe is.  Uit […]

3 soorten saté van de barbeque: kip, lam & varken

Frans Bon, chefkok en maaltijd-ontwikkelaar van kruidenbedrijf Apollo/Solina, maakt saté met kippendij, lamsnek en varkenshaas plus de bijpassende sauzen en […]

2020: een halve eeuw Holtkamp croquetten

Banketbakker Cees Holtkamp blikt in 2020 terug op de halve eeuw waarin zijn croquet uitgroeide tot een icoon. Ex-schoonzoon Nico […]

10 moestuintips van van Jacques Hermus

Jacques Hermus schreef het boek Oogsttuinen, een uitgebreid boekwerk over moestuinen van vroeger en nu. Voordat we zelf voor de […]