Het lot van de kreeft

Wie een maaltje mosselen in de pan gooit of huisvredebreuk pleegt bij een oester plaatst zich daarbij direct in de […]

Pop Up Aardappel: de Pieperboetiek

Krispijn van den Dries, aardappelteler, is een echte aardappel-liefhebber, en betreurt het feit dat er in de Nederlandse supermarkten een […]

Wildzwijnmedaillons

Theus de Kok, cuisinier en wildexpert, al decennia verbonden aan restaurant De Echoput, maakt wildzwijnmedaillons met een crumble van hazelnoten […]

Met de pont naar Europa

De rafelranden van Amsterdam strekken zich al uit tot Zaandam. Het terrein van de voormalige wapen- en minutiefabriek Hembrug, vernoemd […]

Gevulde koeken

Bereiding Voor de koek van twaalf gevulde koeken: Meng 100 gram basterdsuiker met 200 gram boter, een half ei , […]

Noordzeekreeft

Joris Bijdendijk, inmiddels executive chef van restaurant RIJKS, bereidt een gigantische Noordzeekreeft.

Gelatine verklaard

Gelatine is een mysterieus artikel. Je kijkt er dwars doorheen en toch heeft het een duistere achtergond. Cees Holtkamp brengt […]