De onweerstaanbare aardappeltjes van Rijsel

Gebakken aardappelen kom je niet vaak in een restaurant tegen. Geen wonder: het is een bewerkelijk gerecht dat à la […]

Twee ijstaarten van Holtkamp

Samen met zijn kleindochter Stella Meijles maakt banketbakker Cees Holtkamp twee ijstaarten op basis van verschillende soorten roomijs: de bekers […]

Achter de schermen van De Dyck

Goentenrestaurant De Dyck in Woubrugge wil zelfvoorzienend zijn. Dat betekent dat alles wat er geserveerd wordt zoveel mogelijk afkomstig is […]

Jigal Krant maakt vegan mayonaise

Of je vegan mayonaise nog wel mayonaise mag noemen is voor sommigen een omstreden kwestie. Feit is dat als je […]

Gekarameliseerde zoete aardappel

Alexander Gerchberg is een Russisch/Israëlische kok die de overstap maakte van het ballet naar de keuken. Als kookboekauteur publiceerde hij […]

Bretonse crêpes

Het is 2008. Vanuit een iconisch geribbelde Citroen HY bus serveert Her Jobse Bretonse crêpes van een originele Bretonse crêpes-plaat. […]

De garnaalcroquetten van Cees Holtkamp

In deze video uit 2010 laat Cees Holtkamp zien hoe iedereen thuis de garnaalcroquet kan maken die hij in decennia […]