Gerechten

Delen:

Of je vegan mayonaise nog wel mayonaise mag noemen is voor sommigen een omstreden kwestie. Feit is dat als je mayonaise wil maken zonder een ei te gebruiken, je toch op zoek moet naar een recept met het woord mayonaise erin. Enfin, Jigal Krant doet ons een foolproof methode aan de hand om de saus te maken. Het recept komt uit zijn boek Land zonder melk en honing, de vegan versie van zijn succesvolle kookboek TLV over de keuken en de smaken van Tel Aviv.

Je hebt nodig:

100 ml ongezoete sojamelk

2 tl dijonmosterd
30 ml kruidenazijn
1 tl poedersuiker

200 ml zonnebloemolie

Schud het pak sojamelk voordat je het opent even goed heen en weer. Doe de sojamelk, mosterd, azijn, poedersuiker en een snuf zout in een grote maatbeker. Zet de staafmixer erop en voeg al mixend de zonnebloemolie toe in een dunne straal, totdat zich een mooie gebonden mayonaise vormt.

Proef en breng zo nodig verder op smaak met zout, azijn of poedersuiker. Bewaar de mayonaise in een schone pot tot drie weken in de ijskast.

Jigal maakte voor Foodtube ook vegan ketchup

Je kunt een exemplaar van Land zonder melk en honing bestellen met deze link en als je dat doet help je niet alleen Foodtube maar ook een zelfstandige (kook)boekwinkel zonder dat het jou iets extra kost.

 

 

 

Gerelateerde artikelen