Vintage Venlo: het friet-ei

De haute cuisine wordt van oudsher geacht zich bezig te houden met de ‘mooie producten’ zoals tarbot, langoustine, zwezerik en […]

Snelle hummus van Maroeska Metz

Met een simpele pot kikkererwten uit de supermarkt en een potje tahin maakt ontwerper/ kunstenaar/ kookboekauteur Maroeska Metz een pijlsnelle […]

Tafelbereiding: crêpes Suzette flamberen

In de tweedelige serie klassieke tafelbereidingen flambeert Kees Neve, gérant van Bodon La Grande Brasserie, crêpes Suzette.

De balkenbrij van Rijsel

Bereiding Doe de varkenskop in z’n geheel in een pan en voeg water toe. Breng aan de kook gedurende een […]

De wijnen van Ribera del Duero

De erkenning van Ribera wijnen heeft pas aan het eind van de vorige eeuw een officiële vorm gekregen met een […]

Dim Sum college van Titi Waber: Sieuw mai

Titi Waber maakt sieuw mai, gestoomde dim sum met een vulling van kippendij en garnalen. Daarbij maakt ze een simpele […]

3x aardappelpuree van Mari Maris

Maris Maris is auteur van een aantal toonaangevende groentekookboeken, waaronder De Groentebijbel, die aan de elfde druk toe is.  Uit […]