Vintage Venlo: het friet-ei Written by eheroes, december 8th, 2014 De haute cuisine wordt van oudsher geacht zich bezig te houden met de ‘mooie producten’ zoals tarbot, langoustine, zwezerik en […]
Snelle hummus van Maroeska Metz Written by Ronald Hoeben, november 25th, 2022 Met een simpele pot kikkererwten uit de supermarkt en een potje tahin maakt ontwerper/ kunstenaar/ kookboekauteur Maroeska Metz een pijlsnelle […]
Tafelbereiding: crêpes Suzette flamberen Written by Ronald Hoeben, juni 22nd, 2018 In de tweedelige serie klassieke tafelbereidingen flambeert Kees Neve, gérant van Bodon La Grande Brasserie, crêpes Suzette.
De balkenbrij van Rijsel Written by eheroes, december 8th, 2014 Bereiding Doe de varkenskop in z’n geheel in een pan en voeg water toe. Breng aan de kook gedurende een […]
De wijnen van Ribera del Duero Written by Ronald Hoeben, januari 4th, 2017 De erkenning van Ribera wijnen heeft pas aan het eind van de vorige eeuw een officiële vorm gekregen met een […]
Dim Sum college van Titi Waber: Sieuw mai Written by Ronald Hoeben, juli 29th, 2022 Titi Waber maakt sieuw mai, gestoomde dim sum met een vulling van kippendij en garnalen. Daarbij maakt ze een simpele […]
3x aardappelpuree van Mari Maris Written by Ronald Hoeben, februari 7th, 2020 Maris Maris is auteur van een aantal toonaangevende groentekookboeken, waaronder De Groentebijbel, die aan de elfde druk toe is. Uit […]