Mari Maris: Rode paprika’s roosteren

Mari Maris, auteur van o.v.a. De Groentebijbel, laat zien hoe je het best paprika’s kunt roosteren. Ze vertelt waarom er […]

Klassieke tafelbereidingen: kreeft & Barbarie-eend

Ooit, nog niet eens zo heel lang geleden, werden de betere restaurants gekarakteriseerd door de vele tafelbereidingen. Door vereenvoudigingen, kostenbesparingen […]

Mul van Paul Bocuse

In de keuken van Paul Bocuse (1926-2018) maakt diens rechterhand Christophe Muller een even beroemd als spectaculair gerecht van de […]

Koolbloemensalade

Sinds hij vijf jaar geleden een moestuin voor de deur van zijn restaurant De Kromme Watergang** kreeg, is patron cuisiner […]

Dronken gepocheerde eieren

In de keuken van restaurant Le Garage in Amsterdam maakt chefkok Ruben Dekker oeufs en meurette, in rode wijn gepocheerde […]

Oesters openmaken

Zeeland produceert zowel platte als holle oesters. De platte genieten Europese faam als huitres de Zélande, maar ze vereisen meer […]

Anti-kater-cocktail: de Corpse Reviver 2

Mads Voorhoeve biedt Eerste Hulp bij katervorming, in deze dagen van Nieuwjaarsborrels veel voorkomend onheil. Deze Corpse Revivor # 2 […]