Gepekelde ribeye

Freek van Noortwijk, patron cuisinier van restaurant Breda in Amsterdam, maakt gepekelde ribeye van de Hollandse melkkoe met een saus […]

Paling, snoekbaars & watermunt

De immer montere tweesterrenchef Marin Kruithof maakt in de keuken van zijn restaurant De Lindenhof  (Giethoorn) een gerecht met gerookte […]

Joris Bijdendijk maakt chocoladefondant

Joris Bijdendijk, chefkok van restaurant RIJKS* in Amsterdam, maakte een kookboek waarin het eten dat hij zijn familie thuis voorzet […]

Cees Holtkamp maakt vanillevla/saus

Banketbakker Cees Holtkamp herijkt de vanillevla waar hij ooit fan van was. Geen vanilline maar echte vanillestokjes staan aan de […]

Zes koekenpannen

Een goede koekenpan verdeelt de hitte goed en bakt niet aan. De hitteverdeling heeft met de materiaalsoort en de dikte […]

Cees en Stella maken een paaslam

Patissier Cees Holtkamp maakt samen met zijn kleindochter Stella Meijles een paaslam van quadrille-deeg. Dat gaat in een Dr Oetker […]

Tahin-college

Je zou Esther Erwteman een tahiniste kunnen noemen. Ze weet namelijk zoveel van tahin, dat ze er een boek van […]