Scones maken Written by Ronald Hoeben, oktober 19th, 2016 Een van de hoofdrolspelers van de high tea is de scone. Die blijkt verrassend makkelijk zelf te maken, zoals Cees […]
Schwarzwalder Kirschtaart van Holtkamp Written by Ronald Hoeben, februari 11th, 2022 Foodtube’s huispatissier Cees Holtkamp en zijn kleindochter Stella Meijles nemen ons mee het Zwarte Woud in voor een een Holtkamp-specialitet: […]
Schroefdop vs. Kurk Written by , december 1st, 2015 Met de introductie van de schroefdop op de wijnfles is de sommelier beroofd van zijn kurkentrekker-ceremonie. Daar is gelukkig iets […]
Schorseneren à la Flamande Written by Ronald Hoeben, februari 21st, 2020 In de keuken van Bistro Madeleine in Utrecht maakt chef de cuisine Rik de Jonge een gerecht met schorseneren. Hij […]
Schnitzelnacht in De Scheepskameel Written by Ronald Hoeben, januari 30th, 2018 Nachtrestaurants zijn schaars in Amsterdam, maar de vreetnachten in reguliere restaurants zijn sterk in opkomst. Sinds Rijsel begon met de […]
Schimmelkaas: wel of niet de korst eten? Written by , augustus 26th, 2015 Het schimmelscala in kaasland is breed. Er zijn witschimmelkazen, blauwschimmelkazen, blauwaderkazen en kazen met een natuurkorst waar ook schimmels op […]
Schimmelende kaas Written by , september 9th, 2015 Schimmelende kaas is weer wat anders dan schimmelkaas. Wat doe je er aan als je schimmelvorming niet hebt kunnen voorkomen […]