Scones maken

Een van de hoofdrolspelers van de high tea is de scone. Die blijkt verrassend makkelijk zelf te maken, zoals Cees […]

Schwarzwalder Kirschtaart van Holtkamp

Foodtube’s huispatissier Cees Holtkamp en zijn kleindochter Stella Meijles nemen ons mee het Zwarte Woud in voor een een Holtkamp-specialitet: […]

Schroefdop vs. Kurk

Met de introductie van de schroefdop op de wijnfles is de sommelier beroofd van zijn kurkentrekker-ceremonie. Daar is gelukkig iets […]

Schorseneren à la Flamande

In de keuken van Bistro Madeleine in Utrecht maakt chef de cuisine Rik de Jonge een gerecht met schorseneren. Hij […]

Schnitzelnacht in De Scheepskameel

Nachtrestaurants zijn schaars in Amsterdam, maar de vreetnachten in reguliere restaurants zijn sterk in opkomst. Sinds Rijsel begon met de […]

Schimmelkaas: wel of niet de korst eten?

Het schimmelscala in kaasland is breed. Er zijn witschimmelkazen, blauwschimmelkazen, blauwaderkazen en kazen met een natuurkorst waar ook schimmels op […]

Schimmelende kaas

Schimmelende kaas is weer wat anders dan schimmelkaas. Wat doe je er aan als je schimmelvorming niet hebt kunnen voorkomen […]