Onze sterren

Delen:

Foodtube’s huispatissier Cees Holtkamp en zijn kleindochter Stella Meijles nemen ons mee het Zwarte Woud in voor een een Holtkamp-specialitet: Schwarzwalder Kirsch taart. Het geluid is helaas niet optimaal, waarvoor excuses.

Dit heb je nodig:

Beslag voor 1 taartpan van 25 cm of 3 pannetjes van 14 cm .
4 eieren
100 gram suiker
75 gram bloem
10 gram maizena
15 gram cacaopoeder
Mespuntje zout
250 gram slagroom
25 gram suiker
1 pot kersen op sap
Suiker
Kirschwasser 40%
100 gram chocolade voor krullen en schaafsel en wat poedersuiker.

Zo ga je te werk:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop de eieren en de suiker op boven een pannetje water au bain-marie. Zeef  bloem, maizena, cacaopoeder en zout en spatel dat mengsel door de geklopte eieren. Vet een springvorm van 25 cm doorsnee in, giet het beslag erin en bak de taart 3o minuten in de
voorverwarmde oven.

Zeef het sap uit de pot kersen, laat inkoken en doe er een flinke scheut Kirschwasser bij. Snijd de afgekoelde cake 2 keer horizontaal doormidden. Besprenkel de bovenste en de middelste laag kwistig met het Kirschwassermengsel.
Spuit de stijfgeklopte en gezoete slagroom op de onderste cakelaag en leg hier en daar wat kersen en spuit  er weer slagroom op. Zet de volgende cakelaag  erop, spuit deze ook vol met slagroom, leg er weer kersen en vervolgens slagroom op. Zet de laatste laag cake erop.
Smeer rondom de taart in met slagroom, leg chocoladekrullen in het midden en plak ook chocoladeschilfers aan de zijkant van de taart. Bestuif de taart heel licht met poedersuiker. Spuit rozetten slagroom bovenop en garneer met de mooiste kersen uit de pot.

Van De Banketbakker, het handboek met alle Holtkamp-recepten is eind 2020 een nieuwe, herziene en uitgebreide uitgave verschenen. Wil je een door Holtkamp zelf gesigneerd exemplaar van deze banketbakkersbijbel? Dat kan.  Je kunt het boek hier bestellen en als je dat doet help je zowel Foodtube als een fysieke boekwinkel terwijl het jou niets extra kost.

 

Gerelateerde artikelen