Sushi college deel 1: de rijst Written by Ronald Hoeben, september 24th, 2021 In een driedelig college leert Oof Verschuren je om nigiri sushi met makreel te maken. In dit eerste deel begint […]
Gefrituurde kalfshersentjes Written by Ronald Hoeben, november 2nd, 2017 Naar gefrituurde kalfshersentjes zul je op menige Nederlandse menukaart tevergeefs zoeken. Ben van Geelen, chefkok van restaurant Anna in Amsterdam, […]
Speculaasjes bakken Written by Ronald Hoeben, november 30th, 2016 Er is nauwelijks een Hollandser koekje dan het speculaasje. Cees Holtkamp laat zien hoe je ze bakt van het speculaasdeeg […]
Zelf kaas rijpen (affineren) Written by Ronald Hoeben, september 16th, 2015 Het affineren of rijpen van kaas is niet alleen specialistenwerk, je hebt er ook een ruimte voor nodig waar je […]
Oseng oseng Written by eheroes, december 8th, 2014 Bereiding Doe een flinke scheut olie in een pan en fruit de ui hierin aan. Snijd de knoflook en de […]
Runderhart op de barbecue Written by Ronald Hoeben, april 29th, 2015 Het orgaanvlees, bij slagers bekend als vlees van het vijfde kwartier, laat zich verdelen in de zachte stukken zoals lever, […]
De wijnen van Ribera del Duero Written by Ronald Hoeben, januari 4th, 2017 De erkenning van Ribera wijnen heeft pas aan het eind van de vorige eeuw een officiële vorm gekregen met een […]