Sushi college deel 1: de rijst

In een driedelig college leert Oof Verschuren je om nigiri sushi met makreel te maken. In dit eerste deel begint […]

Gefrituurde kalfshersentjes

Naar gefrituurde kalfshersentjes zul je op menige Nederlandse menukaart tevergeefs zoeken. Ben van Geelen, chefkok van restaurant Anna in Amsterdam, […]

Speculaasjes bakken

Er is nauwelijks een Hollandser koekje dan het speculaasje. Cees Holtkamp laat zien hoe je ze bakt van het speculaasdeeg […]

Zelf kaas rijpen (affineren)

Het affineren of rijpen van kaas is niet alleen specialistenwerk, je hebt er ook een ruimte voor nodig waar je […]

Oseng oseng

Bereiding Doe een flinke scheut olie in een pan en fruit de ui hierin aan. Snijd de knoflook en de […]

Runderhart op de barbecue

Het orgaanvlees, bij slagers bekend als vlees van het vijfde kwartier, laat zich verdelen in de zachte stukken zoals lever, […]

De wijnen van Ribera del Duero

De erkenning van Ribera wijnen heeft pas aan het eind van de vorige eeuw een officiële vorm gekregen met een […]