Gerechten

Delen:

In een driedelig college leert Oof Verschuren je om nigiri sushi met makreel te maken. In dit eerste deel begint hij met de rijst, misschien wel het belangrijkste onderdeel van de sushi productie.

Hij gebruikt kortkorrelige sushirijst, water en sushi azijn in de verhouding 3-3-1. De sushi azijn (sushi-zu) voor sushi met rauwe vis wordt gemaakt van 720 ml rijstazijn, 480 gram suiker en 180 gram zout, die je in een pan opzet tot de suiker en het zout zijn opgelost. Dan laten afkoelen en in (bijvoorbeeld) een weckpot bewaren.

Fotograaf Oof Verschuren verdiepte zich jarenlang in de wereld van de sushi, tot hij genoeg wist om er een rijk geïllustreerd boek over te schrijven waarmee het maken van sushi binnen ieders bereik komt. Dat boek, met de titel Homakase, kun je bestellen met deze link en als je dat doet help je Foodtube zonder dat het jou iets extra kost.

In deel 2 behandelt Oof de makreel, in deel 3 maakt hij de sushi.

Gerelateerde artikelen