Gedroogde bonen koken Written by Ronald Hoeben, januari 28th, 2016 Hoe kook je gedroogde bonen? Joke Boon, die in het kader van het Jaar van de Boon een bonenbijbel schreef […]
Entrecôte college Written by Ronald Hoeben, februari 4th, 2016 Als @demoslager Gertjan Kiers uit een halve runderrug de ossenhaas en de côte de boeuf gesneden heeft, blijft de entrecôte […]
Koken zonder zout en peper Written by eheroes, maart 23rd, 2015 Vermaard cuisinier Pascal Jalhaij vertelt over de condimenten die hij in zijn keuken graag gebruikt als vervanging van zout en […]
Mangalitzavarken Written by , februari 4th, 2016 Het staat dichter bij het wilde zwijn dan de de meeste varkens die wij kennen, en het verschil tussen deze […]
Cees & Stella maken een koningstaart Written by Ronald Hoeben, augustus 23rd, 2019 Samen met zijn kleindochter Stella maakt banketbakker Cees Holtkamp een koningstaart met zwarte en rood fruit, slagroom en meringue. Eind […]
De atjar van Keukenmeester Ameling Written by Ronald Hoeben, augustus 14th, 2020 Voor het begrip short order cook is eigenlijk geen goede Nederlandse vertaling. De term beschrijft een kok in een laagdrempelig […]
Paling, Opperdoezer Ronde & kaviaar Written by Ronald Hoeben, augustus 10th, 2018 Tweesterrenchef Onno Kokmeijer, executive chef van restaurant Ciel Bleu in het Okura Hotel in Amsterdam, maakt een gerecht met gerookte […]