Gedroogde bonen koken

Hoe kook je gedroogde bonen? Joke Boon, die in het kader van het Jaar van de Boon een  bonenbijbel schreef […]

Entrecôte college

Als @demoslager Gertjan Kiers uit een halve runderrug de ossenhaas en de côte de boeuf gesneden heeft, blijft de entrecôte […]

Koken zonder zout en peper

Vermaard cuisinier Pascal Jalhaij vertelt over de condimenten die hij in zijn keuken graag gebruikt als vervanging van zout en […]

Mangalitzavarken

Het staat dichter bij het wilde zwijn dan de de meeste varkens die wij kennen, en het verschil tussen deze […]

Cees & Stella maken een koningstaart

Samen met zijn kleindochter Stella maakt banketbakker Cees Holtkamp een koningstaart met zwarte en rood fruit, slagroom en meringue. Eind […]

De atjar van Keukenmeester Ameling

Voor het begrip short order cook is eigenlijk geen goede Nederlandse vertaling. De term beschrijft een kok in een laagdrempelig […]

Paling, Opperdoezer Ronde & kaviaar

Tweesterrenchef Onno Kokmeijer, executive chef van restaurant Ciel Bleu in het Okura Hotel in Amsterdam, maakt een gerecht met gerookte […]