De nieuwe Indische keuken van Pascal Jalhay Written by Ronald Hoeben, maart 22nd, 2019 Tweesterrenkok Pascal Jalhay heeft zijn Indische roots pas laat omarmd. Nu heeft hij een boek gemaakt waarin hij zijn filosofie […]
In memoriam John Halvemaan (1949-2019) Written by eheroes, februari 8th, 2019 Op 5 februari 2019 overleed John Halvemaan. Vrienden en collega’s over de eigenzinnige cuisinier die de Hollandse nouvelle cuisine een […]
Steak tartare Written by eheroes, februari 22nd, 2015 In de video maakt Joop Braakhekke een steak tartare, een tafelbereiding in Le Garage. Net als in ooit in de […]
Pesca, Theatre of Fish Written by Ronald Hoeben, april 20th, 2016 Op de Rozengracht zetten twee jonge ondernemers een nieuwe restaurantvorm op de planken: Pesca, theatre of fish. Met een groot […]
Doperwt-quenelles van Mari Maris Written by Ronald Hoeben, juni 26th, 2020 Van de doperwten-crème die Mari Maris (auteur van o.v.a. De Groentebijbel) in een andere Foodtube video maakt, boetseert ze fraaie […]
Tafelbereiding: crêpes Suzette flamberen Written by Ronald Hoeben, juni 22nd, 2018 In de tweedelige serie klassieke tafelbereidingen flambeert Kees Neve, gérant van Bodon La Grande Brasserie, crêpes Suzette.
Cees Holtkamp & het Goetheertje Written by Ronald Hoeben, augustus 24th, 2023 In de Amsterdamse Leidsestraat zat een eeuw lang tearoom/patisserie Berkhoff, de zaak van Kees Goetheer (1917-2001). Kees was zowel collega […]