De nieuwe Indische keuken van Pascal Jalhay

Tweesterrenkok Pascal Jalhay heeft zijn Indische roots pas laat omarmd. Nu heeft hij een boek gemaakt waarin hij zijn filosofie […]

In memoriam John Halvemaan (1949-2019)

Op 5 februari 2019 overleed John Halvemaan. Vrienden en collega’s over de eigenzinnige cuisinier die de Hollandse nouvelle cuisine een […]

Steak tartare

In de video maakt Joop Braakhekke een steak tartare, een tafelbereiding in Le Garage. Net als in ooit in de […]

Pesca, Theatre of Fish

Op de Rozengracht zetten twee jonge ondernemers een nieuwe restaurantvorm op de planken: Pesca, theatre of fish. Met een groot […]

Doperwt-quenelles van Mari Maris

Van de doperwten-crème die Mari Maris (auteur van o.v.a. De Groentebijbel) in een andere Foodtube video maakt, boetseert ze fraaie […]

Tafelbereiding: crêpes Suzette flamberen

In de tweedelige serie klassieke tafelbereidingen flambeert Kees Neve, gérant van Bodon La Grande Brasserie, crêpes Suzette.

Cees Holtkamp & het Goetheertje

In de Amsterdamse Leidsestraat zat een eeuw lang tearoom/patisserie Berkhoff, de zaak van Kees Goetheer (1917-2001).  Kees was zowel collega […]