Bergamot marshmallows

Bergamot is een betrekkelijk onbekende citrusvrucht met een intrigerende, bittere smaak die zowel gebruikt wordt als bestanddeel in Earl Grey […]

Messen in de keuken (deel 2 van 2, slot)

Jaap de Jong van Slijperij Firma Moes in Amsterdam gaat in dit tweede deel van zijn college over de messen […]

IJsthee maken

IJsthee of ice tea is niet alleen een verfrissen zomers drankje om altijd in je koelkast paraat te hebben, het […]

Auberginebites met tahin en gembersaus

Esther Erwteman is zodanig verslingerd aan tahin, dat ze er een boek over schreef met meer dan 150 toepassingen van […]

Paddenstoelenroomsoep van Mari Maris

Mari Maris maakt een hartverwarmende herfstsoep van paddenstoelen die ze verrijkt met room en gefrituurde salieblaadjes. Het recept komt uit […]

Spaghetti met pecorino en peper

Antonella Barbella (Italiaanse kokkin) en Roberto Payer (general manager Waldorf Astoria Hotel Amsterdam) maken in de keuken van Amsterdam Hilton […]

Verse Aanvoer: Le Clair met Robert Kranenborg

De éclair is een elegant Frans patissierproduct en een populair streetfoodartikel in Parijs. Het is al een paar maanden te […]