Gnocchi maken

Gnocchi is een Italiaans bijgerecht op basis van meel, ei en aardappel. Je kunt het net als pasta gebruiken als […]

Cees & Stella maken hoerenkoekjes

Samen  met zijn kleindochter Stella Meijles maakt banketbakker Cees Holtkamp een eeuwenoude lekkernij met een scabreuze naam: hoerenkoekjes. Het recept […]

Spek. Een slagerscollege door Gertjan Kiers

Zowel van het varken als van het rund is het duurste deel, de haas, vrijwel vetloos. Niet zo verwonderlijk dus […]

Oosterse Daikonsalade

In de keuken van Taiko, het Oosterse restaurant in het Conservatorium Hotel in Amsterdam, laat chef de cuisine Schilo van […]

In de glasfabriek van Riedel

Riedel is niet alleen het duurste, maar ook het meest bijzondere merk in wijnglazen. Het bedrijf hanteert tal van theorieën […]

Holtkamps Amsterdamse koggetjes

Samen met zijn kleindochter Stella Meijles maakt banketbakker Cees Holtkamp een klassiek koekje: Amsterdamse koggetjes. Bij wijze van uitzondering staat […]

Oliebollen bakken (lange versie)

Foodtube’s huispatissier Cees Holtkamp geeft zijn fool proof recept voor de heerlijkste oliebollen. Harold Hamersma vond er de perfecte begeleider […]