Makkelijke Kantonese kip

Makkelijker kun je kip niet maken. Zet een pan water op met een paar plakken gember erin. Was een hele […]

Titi Waber maakt Lawar nussa tenggara, Indonesische ceviche

In de keuken van haar eigen restaurant Waber in Zwolle maakt chef/kookboekschrijfster een Indonesische ceviche: lawar nussa tenngara, makkelijk te maken […]

Klassieke tafelbereidingen: kreeft & Barbarie-eend

Ooit, nog niet eens zo heel lang geleden, werden de betere restaurants gekarakteriseerd door de vele tafelbereidingen. Door vereenvoudigingen, kostenbesparingen […]

Mosselen & Coastal Collins

Sander Bierenbroodspot, chefkok van het Bluespoon restaurant in het Andaz Hotel in Amsterdam, maakt een elegant  mosselgerecht. Sanders collega Martin […]

De histoire van Le Hollandais

Na 25 jaar sluit een Amsterdams instituut haar deuren: Le Hollandais aan de Amsteldijk. Patron cuisinier (en francofoiel) Adriaan Van […]

Schorseneren à la Flamande

In de keuken van Bistro Madeleine in Utrecht maakt chef de cuisine Rik de Jonge een gerecht met schorseneren. Hij […]

Het ultieme broodje döner

Een sterrenkok die zich in döner verdiept, het past in een trend waarin Sergio Herman frites op de markt brengt […]