Uientaart-sjalottentaart van Mari Maris

Uit haar boek A la Minute maakt groentengodin Mari Maris een uientaart van bladerdeeg, uien en sjalotten. Hartverwarmend en simpel […]

De onbekende John Dory

In de jaren tachtig van de vorige eeuw kon geen sterrenzaak zonder een gerecht met zonnevis op de kaart. De […]

BBQ dorade met boemboe

Jimmy Lohamza, patron cuisinier van Indonesisch restaurant Bali James in Breda, maakt ikan bakar jimbaran, een op Balinese manier gegrilde […]

Kalfsschnitzel maken

Het best bewaarde slagersgeheim is het tumblen van vlees: een simpele techniek waarbij aan vlees vocht toegevoegd wordt. Dat leidt […]

Red de honingbij!

De honingbijen, die een cruciale rol vervullen in onze voedselproductie en biodiversiteit, worden geteisterd door tal van levensbedreigende plagen. Een […]

De Bretonse appeltaart van Cees Holtkamp

Bereiding: Meng de boter, suiker en het zout met de mixer doorelkaar. Voeg het ei toe en meng ook deze met […]

Panna cotta van Holtkamp

Als altijd samen met zijn kleindochter Stella Meijles maakt Cees Holtkamp panna cotta. Je vindt het recept uiteraard in Holtkamps […]