Zwezerik, duivenborst en paddestoelen

Frans Bon, chef-kok en maaltijdontwikkelaar bij Apollo/Solina, maakt een heerlijk herfstgerecht zwezerik, duivenborst en paddestoelen

Paling, snoekbaars & watermunt

De immer montere tweesterrenchef Marin Kruithof maakt in de keuken van zijn restaurant De Lindenhof  (Giethoorn) een gerecht met gerookte […]

Uitsmijter bakken

Het onaantrekkelijke van een uitsmijter (2 eieren met ham, kaas op spek op zompige boterhammen) is de drassigheid van het […]

Tomatensoep uit de oven

De tomaat geldt weliswaar als zomerkoning, maar tijdens de regeerperiode, de zomer dus, is zijne koninklijke hoogheid voor de spreekwoordelijke […]

Alles over Japanse keukenmessen

Onno de Weerd verruilde zijn carrière aan het fornuis voor het niche-bestaan als Japanse messenspecialist met een winkel in de […]

Ayam Mentega – Boterkip

Bereiding Snij 250 gram kipdijfilet in reepjes van anderhalve centimeter en frituur ze tot ze licht beginnen te kleuren, maar […]

De zalmcroquet van Valuas

Eric Swaghoven maakt een croquet met zalm. RECEPT (recept voor ± 15 croquetjes á 50 gram) 100 gram gerookte zalm in […]