Worteltartaar van Bolenius Restaurant

Tafelbereidingen maken op bescheiden schaal een come back. Bij Bolenius Restaurant (1 Michelinster) bijvoorbeeld. Patron cuisinier Luc Kusters maakte een […]

Worstrestaurant

Wordt er meer worst gemaakt omdat het crisis, is het een herontdekt ambacht of is worst gewoon het carnivorische spiegelbeeld […]

Worst (deel 2 van 2, slot): worst bakken

Geert van Wersch van Brandt & Levie Worstmakers over de ins en outs van het bakken van verse worst.

Worst (deel 1 van 2): worst wellen

Verse worst was tot voor kort een alledaags slagersartikel zonder aanzien. Een klassieke methode voor de slager om van zijn […]

Women & Champagne

In de kookboekwinkel van Mevrouw Hamersma komt een select damesgezelschap bijeen voor een bruisende bijeenkomst met diner met champagne. Wat […]

Wodka, gin en oude jenever Made in Amsterdam

De bierbrouwerijen schieten de grond uit en ook de Hollandse gin-productie groeit stormachtig. Niet zo moeilijk te verklaren: wie een […]

Witte en rode risotto

Risotto wordt door heel Nederland omarmd. Geen wonder: het is lekker, voedzaam en nog betaalbaar ook. In de keuken van […]