Eke Mariën maakt kombu-salade en bouillon van kombu

Cuisinier Eke Mariën is een groot liefhebber van zeewier en hij snapt niet goed dat zeewier in Nederland zo weinig […]

Rijstpudding

Meng melk, suiker, kaneel, oranjebloesemwater, sinaasappel- en citroenrasp, het vanillestokje en het merg, het kardemomzaad en de rijst in een […]

Palačinke, Oosteuropese pannenkoekentaart

Kunstenaar, ontwerper en kookboekauteur Maroeska Metz maakt palačinke, een van eenzijdig gebakken pannenkoeken gestapelde delicatesse. Dit is het recept: 90 […]

Gevulde eend (dodine de canard)

In de keuken van Auberge Jean et Marie in Amsterdam maakt chef de cuisine Thomas Voets één van zijn evergreens: […]

Paprikasalsa van de barbecue

Gegrild vlees past perfect bij gegrilde groenten en andersom. Komt goed uit, we hebben de barbecue toch al opgestookt en […]

Gevlinderde kip ‘Al Mattone’

Ralph de Kok maakt een haantje op de grill ‘al mattone’. Bij deze techniek wordt het haantje (of de kip […]

Gefrituurde kalfshersentjes

Naar gefrituurde kalfshersentjes zul je op menige Nederlandse menukaart tevergeefs zoeken. Ben van Geelen, chefkok van restaurant Anna in Amsterdam, […]