Bergamot marshmallows Written by eheroes, december 16th, 2014 Bergamot is een betrekkelijk onbekende citrusvrucht met een intrigerende, bittere smaak die zowel gebruikt wordt als bestanddeel in Earl Grey […]
Zeewier-college Written by eheroes, december 15th, 2014 Afgezien van de bekende slierten van groene kussentjes die je als opvulmiddel in een mandje oesters aantreft, is zeewier doorgaans […]
Pindasaus of satésaus, de grote lekkermaker Written by Ronald Hoeben, augustus 14th, 2020 Wie is er niet groot mee geworden? is een reclameslogan van Calvé pindakaas. Je zou hetzelfde kunnen vragen over pindasaus, […]
Solis Juice Fountain Multi 847 Written by eheroes, december 2nd, 2014 Het angstaanjagende gehuil van de Braun P32 Multipress hoor ik nog als ik terugdenk aan dit witte wonder dat ergens […]
Oeuf mayonnaise van Bouchon du Centre Written by Ronald Hoeben, december 10th, 2021 Hanneke Schouten, patronne van de Amsterdamse Bouchon du Centre dat ze in haar uppie runt, vertelt over het ‘eitje mayo’ […]
Rosie’s op de Rozengracht Written by Ronald Hoeben, juli 27th, 2017 Rosie’s is een restaurantje in de bistronomie categorie: een jonge (Engelse) kok die het vak leerde in de keuken van […]
Cees Holtkamp maakt frambozenjam Written by Ronald Hoeben, juli 5th, 2019 Samen met zijn kleindochter Stella Meijles maakt Cees Holtkamp één van zijn allersimpelste recepten: frambozenjam. Eind 2020 is van De […]