Bergamot marshmallows

Bergamot is een betrekkelijk onbekende citrusvrucht met een intrigerende, bittere smaak die zowel gebruikt wordt als bestanddeel in Earl Grey […]

Zeewier-college

Afgezien van de bekende slierten van groene kussentjes die je als opvulmiddel in een mandje oesters aantreft, is zeewier doorgaans […]

Pindasaus of satésaus, de grote lekkermaker

Wie is er niet groot mee geworden? is een reclameslogan van Calvé pindakaas. Je zou hetzelfde kunnen vragen over pindasaus, […]

Solis Juice Fountain Multi 847

Het angstaanjagende gehuil van de Braun P32 Multipress hoor ik nog als ik terugdenk aan dit witte wonder dat ergens […]

Oeuf mayonnaise van Bouchon du Centre

Hanneke Schouten, patronne van de Amsterdamse Bouchon du Centre dat ze in haar uppie runt, vertelt over het ‘eitje mayo’ […]

Rosie’s op de Rozengracht

Rosie’s is een restaurantje in de bistronomie categorie: een jonge (Engelse) kok die het vak leerde in de keuken van […]

Cees Holtkamp maakt frambozenjam

Samen met zijn kleindochter Stella Meijles maakt Cees Holtkamp één van zijn allersimpelste recepten: frambozenjam. Eind 2020 is van De […]