Linzensalade met limoen

Maak in een handomdraai een heerlijke, frisse linzensalade van Le Puy linzen, limoen, knoflook, laurierblad en olijfolie. Benodigdheden: 250 g […]

Eendencollege

In het poeliersbedrijf van Thomas van Meel gaan nogal wat eenden over de toonbank. Thomas vertelt over de verschillende soorten […]

French toast

Wentelteefjes of French toast is een manier van restverwerking van oud brood. De boterhammen worden gedrenkt in een mengsel van […]

Ingelegde groenten

Merijn Tol over de ingelegde groenten die je vindt in de Turkse super. Wat onderscheidt Arabisch ingelegde groenten en wat […]

Uitbenen paaslam: Lamszadelrollade

In de slagerij van Chateaubriand in Heemstede beent Meesterslager Johan van Uden een paaslam uit om er een lamszadelrollade van […]

Kaasjavaantjes van Cees Holtkamp

Bij Patisserie Holtkamp zijn kaasjavaantjes de meest gewilde zoute koekjes. Samen met zijn kleindochter Stella laat Cees Holtkamp zien hoe […]

Tomatensoep uit de oven

De tomaat geldt weliswaar als zomerkoning, maar tijdens de regeerperiode, de zomer dus, is zijne koninklijke hoogheid voor de spreekwoordelijke […]