Olijvencollege, plukken en verwerking

De olijfolie kolkt door ons dagelijks eten, in het restaurant heeft het oliesoppen het stokbrood-en-boter vervangen en het lijkt soms […]

Olijvencollege, het gebruik

De Hollandse methode om van olijfolie te genieten is door er bij wijze van voor- voorgerecht ongelimiteerd brood in te […]

Olijvencollege, de soorten

Olijven zijn er in alle kleuren en maten. Je krijgt enorme glanzende groene bollen bij het aperitief in het restaurant, […]

Olijvencollege, de kwaliteiten

Als er over olijfolie gesproken of geschreven wordt, duikt direct de term ‘extra virgine’ op. Duidt dat op een lekkerder […]

Olijvencollege, de herkomst

Manfred Meeuwig van Olie, Azijn en Mosterdhandel Meeuwig & Zn in Amsterdam is gediplomeerd olijfolieproever. In een zestal afleveringen geeft […]

Oliebollen bakken (lange versie)

Foodtube’s huispatissier Cees Holtkamp geeft zijn fool proof recept voor de heerlijkste oliebollen. Harold Hamersma vond er de perfecte begeleider […]

Oliebollen bakken (korte versie)

Foodtube’s huispatissier Cees Holtkamp geeft zijn fool proof recept voor de heerlijkste oliebollen. Wij raden ook graag de uitgebreide versie […]