Oeuf mayonnaise van Bouchon du Centre

Hanneke Schouten, patronne van de Amsterdamse Bouchon du Centre dat ze in haar uppie runt, vertelt over het ‘eitje mayo’ […]

Oeuf en gelée (eitje geleitje) van Le Bouchon du Centre

In haar Amsterdamse restaurant Le Bouchon du Centre, waar ze zelf het enige personeelslid is, serveert Hanneke Schouten een serie […]

Oesters openmaken

Zeeland produceert zowel platte als holle oesters. De platte genieten Europese faam als huitres de Zélande, maar ze vereisen meer […]

Oesterputten en ander oesterweetjes

Het leven van een oesterkweker gaat niet over rozen. In de wilde wateren van de Oosterschelde zijn gemene oesterboorders actief […]

Oester Margarita

Edwin Vinke, patron cuisinier van tweesterrenrestaurant De Kromme Watergang in Hoofdplaat (Zeeuws Vlaanderen) maakt een Zeeuwse variant van de beroemde […]

Ode aan het ei

Schrijver Guus Luijters en journalist Sara Luijters (vader en dochter) schreven Ode aan het ei. Een boek(je) waarin verhalen, anekdotes […]

Octopussalade

Bereiding Schil de aardappels en snijd ze zo’n drie keer doormidden. Doe ze in een steelpan met koud water en […]