Oeuf mayonnaise van Bouchon du Centre Written by Ronald Hoeben, december 10th, 2021 Hanneke Schouten, patronne van de Amsterdamse Bouchon du Centre dat ze in haar uppie runt, vertelt over het ‘eitje mayo’ […]
Oeuf en gelée (eitje geleitje) van Le Bouchon du Centre Written by Ronald Hoeben, april 15th, 2022 In haar Amsterdamse restaurant Le Bouchon du Centre, waar ze zelf het enige personeelslid is, serveert Hanneke Schouten een serie […]
Oesters openmaken Written by eheroes, september 17th, 2015 Zeeland produceert zowel platte als holle oesters. De platte genieten Europese faam als huitres de Zélande, maar ze vereisen meer […]
Oesterputten en ander oesterweetjes Written by , juli 6th, 2016 Het leven van een oesterkweker gaat niet over rozen. In de wilde wateren van de Oosterschelde zijn gemene oesterboorders actief […]
Oester Margarita Written by Ronald Hoeben, mei 14th, 2015 Edwin Vinke, patron cuisinier van tweesterrenrestaurant De Kromme Watergang in Hoofdplaat (Zeeuws Vlaanderen) maakt een Zeeuwse variant van de beroemde […]
Ode aan het ei Written by Ronald Hoeben, april 2nd, 2021 Schrijver Guus Luijters en journalist Sara Luijters (vader en dochter) schreven Ode aan het ei. Een boek(je) waarin verhalen, anekdotes […]
Octopussalade Written by eheroes, december 8th, 2014 Bereiding Schil de aardappels en snijd ze zo’n drie keer doormidden. Doe ze in een steelpan met koud water en […]