Pizza bianca van Niemeijer

Bakker Issa Niemeijer-Brown van bakkerij Gebr. Niemeijer in Amsterdam, maakt een pizza bianca. Een witte pizza dus, want er komt […]

Hollandse schelpjes

In de keuken van zijn restaurant De Vluchthaven laat D.P.Arkenbout zien hoe hij zijn huisspecialiteit maakt: gegrilde scheermessen en schelpjes […]

Oester Margarita

Edwin Vinke, patron cuisinier van tweesterrenrestaurant De Kromme Watergang in Hoofdplaat (Zeeuws Vlaanderen) maakt een Zeeuwse variant van de beroemde […]

Tempeh maken

Tempeh is een uit sojabonen bestaande koek die door schimmel bij elkaar gehouden wordt. Tempeh komt uit Indonesië, maar met […]

Cees en Stella maken zonnebloemen

De zonnebloem is een koekje waarvan de historie ver teruggaat binnen de familie Holtkamp. Het koekje zit nog steeds in […]

Nieuwe Indische Keuken

Een historisch moment: In de Supperclub in Amsterdam wordt de Nieuwe Indische Keuken wakker gekust door vijf chefs met ‘Indisch […]

Eendenborst (magret de canard) bakken

Net als bij de kip is ook van de eend de borst het populairste deel. Wil Demandt, patron cuisinier van […]