Pizza bianca van Niemeijer Written by Ronald Hoeben, september 29th, 2023 Bakker Issa Niemeijer-Brown van bakkerij Gebr. Niemeijer in Amsterdam, maakt een pizza bianca. Een witte pizza dus, want er komt […]
Hollandse schelpjes Written by eheroes, maart 17th, 2015 In de keuken van zijn restaurant De Vluchthaven laat D.P.Arkenbout zien hoe hij zijn huisspecialiteit maakt: gegrilde scheermessen en schelpjes […]
Oester Margarita Written by Ronald Hoeben, mei 14th, 2015 Edwin Vinke, patron cuisinier van tweesterrenrestaurant De Kromme Watergang in Hoofdplaat (Zeeuws Vlaanderen) maakt een Zeeuwse variant van de beroemde […]
Tempeh maken Written by Ronald Hoeben, januari 10th, 2017 Tempeh is een uit sojabonen bestaande koek die door schimmel bij elkaar gehouden wordt. Tempeh komt uit Indonesië, maar met […]
Cees en Stella maken zonnebloemen Written by Ronald Hoeben, mei 13th, 2022 De zonnebloem is een koekje waarvan de historie ver teruggaat binnen de familie Holtkamp. Het koekje zit nog steeds in […]
Nieuwe Indische Keuken Written by , november 16th, 2016 Een historisch moment: In de Supperclub in Amsterdam wordt de Nieuwe Indische Keuken wakker gekust door vijf chefs met ‘Indisch […]
Eendenborst (magret de canard) bakken Written by Ronald Hoeben, februari 18th, 2016 Net als bij de kip is ook van de eend de borst het populairste deel. Wil Demandt, patron cuisinier van […]