De pies van restaurant Slagerij De Beurs

Timo de Beurs, patron cuisinier van restaurant Slagerij De Beurs in Amsterdam en telg uit een eeuwenoude slagersdynastie, maakt zijn […]

Spoedcursus zuurdesembrood bakken door Christian Weij

Fermentatiespecialist Christian Weij gaf voor Foodtube een masterclass zuurdesembrood bakken. Daarvan is dit een sterk ingekorte versie. In een andere […]

Bergamot marshmallows

Bergamot is een betrekkelijk onbekende citrusvrucht met een intrigerende, bittere smaak die zowel gebruikt wordt als bestanddeel in Earl Grey […]

BBQ-les van @demoslager Gertjan Kiers

Gertjan Kiers,  @demoslager en hartstochtelijk barbecueër,  rekent af met het nationale grillmisverstand: het barbecuepakket van de slager. Wat nemen we […]

Gnocchi maken

In het keukentje van de trullo -een van stenen gestapelde wigwam, waar de streek rond Ceglie Messapica (Apulië) mee volgeparkeerd […]

Margot Janse schildert een Vermeer bij restaurant RIJKS

Gastchef Margot Janse laat zich in de keuken van Rijks Restaurant inspireren door Oude Meesters, en maakt een gerecht met […]

Het vullen van een kwartel

Elk zichzelf respecterend Frans dorp beschikt over een charcuterie met een keur aan huisgemaakte specialiteiten op basis van vlees, gevogelte […]