Mevrouw Meijer vertelt..

Richard Meijer van restaurant Mevrouw Meijer in Rotterdam maakt kipfilet met sla in sous vide bereiding en langoustines uit de […]

Met de pont naar Europa

De rafelranden van Amsterdam strekken zich al uit tot Zaandam. Het terrein van de voormalige wapen- en minutiefabriek Hembrug, vernoemd […]

Messen slijpen

Elk mes is gedoemd om bot te worden in het gebruik. Met een aanzetstaal kan het snijvlak weer ‘rechtgezet’ worden, […]

Messen slijpen

Je kunt een scherp mes zelf aanzetten met een aanzetstaal, maar er komt onvermijdelijk een moment waarop dat niet meer […]

Messen in de keuken (deel 2 van 2, slot)

Jaap de Jong van Slijperij Firma Moes in Amsterdam gaat in dit tweede deel van zijn college over de messen […]

Messen in de keuken (deel 1 van 2)

In dit eerste deel van zijn Messenmasterclass geeft Jaap de Jong van slijperij Firma Moes in Amsterdam een overzicht van […]

Messabecha, choemoes voor gevorderden

Jigal Krant, auteur van het succesvolle kookboek TLV over de keuken van Tel Aviv, maakt messabecha. Het lijkt op choemoes, […]