Mevrouw Meijer vertelt.. Written by eheroes, februari 22nd, 2015 Richard Meijer van restaurant Mevrouw Meijer in Rotterdam maakt kipfilet met sla in sous vide bereiding en langoustines uit de […]
Met de pont naar Europa Written by Ronald Hoeben, september 13th, 2019 De rafelranden van Amsterdam strekken zich al uit tot Zaandam. Het terrein van de voormalige wapen- en minutiefabriek Hembrug, vernoemd […]
Messen slijpen Written by eheroes, maart 17th, 2015 Elk mes is gedoemd om bot te worden in het gebruik. Met een aanzetstaal kan het snijvlak weer ‘rechtgezet’ worden, […]
Messen slijpen Written by Ronald Hoeben, april 16th, 2015 Je kunt een scherp mes zelf aanzetten met een aanzetstaal, maar er komt onvermijdelijk een moment waarop dat niet meer […]
Messen in de keuken (deel 2 van 2, slot) Written by Ronald Hoeben, juni 30th, 2016 Jaap de Jong van Slijperij Firma Moes in Amsterdam gaat in dit tweede deel van zijn college over de messen […]
Messen in de keuken (deel 1 van 2) Written by Ronald Hoeben, juni 22nd, 2016 In dit eerste deel van zijn Messenmasterclass geeft Jaap de Jong van slijperij Firma Moes in Amsterdam een overzicht van […]
Messabecha, choemoes voor gevorderden Written by Ronald Hoeben, oktober 9th, 2020 Jigal Krant, auteur van het succesvolle kookboek TLV over de keuken van Tel Aviv, maakt messabecha. Het lijkt op choemoes, […]