Cees Holtkamp maakt harde wenerdeeg Written by Ronald Hoeben, november 16th, 2017 Samen met zijn kleindochter Stella maakt Cees Holtkamp harde wenerdeeg, waar de bodem van veel taarten uit bestaat, niet in […]
Pastamachine Written by eheroes, december 15th, 2014 Wie nog eens goed zoekt achter in de keukenkastjes komt er waarschijnlijk nog wel eentje tegen: een pastamachientje. Het is […]
Bouillon clarifiëren Written by Ronald Hoeben, september 3rd, 2015 Een geclarifieerde bouillon is een krachtige soep waar je niettemin dwars doorheen kunt kijken. De basis is bouillon, hoe je die vervolgens […]
Bergamot marshmallows Written by eheroes, december 16th, 2014 Bergamot is een betrekkelijk onbekende citrusvrucht met een intrigerende, bittere smaak die zowel gebruikt wordt als bestanddeel in Earl Grey […]
Carnaval bij Bolenius Restaurant Written by eheroes, maart 9th, 2015 Carnaval viel dit jaar samen met Valentijnsdag. Nu is Valentijnsdag de laatste jaren een piekervaring voor de restaurants, maar dat […]
De paté van Slagerij de Leeuw Written by eheroes, maart 9th, 2015 In slagerij De Leeuw maakt Denis van Anken kalfsleverpaté met cognac en truffel. RECEPT 125 gram boter 10 gram zout […]
Petra Possel over Russell Normans Venetië Written by Ronald Hoeben, juni 1st, 2018 Petra Possel recenseert Venetië, het kookboek van Russell Norman dat -zoals de titel al doet vermoeden- de Venetiaanse keuken als […]