Cees Holtkamp maakt harde wenerdeeg

Samen met zijn kleindochter Stella maakt Cees Holtkamp harde wenerdeeg, waar de bodem van veel taarten uit bestaat, niet in […]

Pastamachine

Wie nog eens goed zoekt achter in de keukenkastjes komt er waarschijnlijk nog wel eentje tegen: een pastamachientje. Het is […]

Bouillon clarifiëren

Een geclarifieerde bouillon is een krachtige soep waar je niettemin dwars doorheen kunt kijken. De basis is bouillon, hoe je die vervolgens […]

Bergamot marshmallows

Bergamot is een betrekkelijk onbekende citrusvrucht met een intrigerende, bittere smaak die zowel gebruikt wordt als bestanddeel in Earl Grey […]

Carnaval bij Bolenius Restaurant

Carnaval viel dit jaar samen met Valentijnsdag. Nu is Valentijnsdag de laatste jaren een piekervaring voor de restaurants, maar dat […]

De paté van Slagerij de Leeuw

Pate

In slagerij De Leeuw maakt Denis van Anken kalfsleverpaté met cognac en truffel. RECEPT 125 gram boter 10 gram zout […]

Petra Possel over Russell Normans Venetië

Petra Possel recenseert Venetië, het kookboek van Russell Norman dat -zoals de titel al doet vermoeden- de Venetiaanse keuken als […]