Onze sterren

Delen:

Petra Possel recenseert Venetië, het kookboek van Russell Norman dat -zoals de titel al doet vermoeden- de Venetiaanse keuken als onderwerp heeft. Het boek is de opvolger van het succesvolle Polpo, waarin Russell de keukengeheimen van de restaurants van Venetië ontsluierde. In zijn nieuwe boek heeft Norman uitgebreid in de Venetiaanse burgerkeuken.

Eén van de recepten waar Petra vanwege de grote eenvoud erg van gecharmeerd was is de pasta met uien:

Spaghetti met uien voor 4 personen

6 middelgrote witte uien

2 el extra vergine olijfolie

200 ml kippenbouillon

400 gr gedroogde spaghetti

grote klont boter

zoutflakes

versgemalen peper

handvol bladpeterselieblaadjes, gehakt

100 g Parmezaanse kaas, geraspt

 

Pel de uien en snijd ze met een heel scherp mes in hele ringen van ongeveer 5 millimeter dik. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op laag tot matig vuur. Leg de uienringen erin en fruit ze 15-20 minuten zachtjes en regelmatig roerend om te voorkomen dat ze aanbranden. Ze moeten glanzend en glazig worden, met hier en daar een goudbruin plekje. Voeg de bouillon toe en verhit alles nog 10 minuten. Draai het vuur lager als de bouillon te hard borrelt.

 

Breng intussen een grote pan met gezouten water aan de kook en kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat hem uitlekken als hij al dente is en doe hem in de koekenpan. Meng alles goed op laag vuur, voeg de boter en een flinke snuf zout en peper, de peterselie en het merendeel van de Parmezaan toe. Neem de pan van het vuur, meng alles goed en server de spaghetti op warme borden, bestrooid met de rest van de Parmezaan.

Gerelateerde artikelen