Gehaktballen: van kalfsgehakt

Als een van de allersimpelste versnaperingen geniet een gehaktballetje weinig aanzien. Veel gehaktballen worden kant en klaar gekocht bij de […]

Verse Aanvoer: tournedos bij de Thrill Grill

tournedos thrill grill

In de Thrill Grill pionierde Robert Kranenborg met de ‘betere’ hamburger. Met de introductie van een tournedos met Beurre de […]

Kreeft Thermidor maken

Frans Bon, chefkok en productontwikkelaar van Apollo/Solina, maakt een klassieke kreeftbereiding: Homard Thermidor. Gebaseerd op het recept van Auguste Escoffier, […]

Knoflook poffen

Knoflook is een belangrijke smaakmaker, die rauw oneetbaar is. Voor verwerking in een gerecht kun je ‘m snipperen, in plakjes […]

Mad3 Kopenhagen

Een reportage over het Mad symposium in Kopenhagen.

Falafel (deel 3 van 5): de snelle salade

Jigal Krant is een kenner van de keuken van Tel Aviv waarover hij een bestseller schreef met de titel TLV. […]

Edwin Vinke** kook veganistisch bij Steinbeisser

In het Amsterdamse Lloyd Hotel worden door Steinbeisser Experimental Gastronomy met enige regelmaat bijzondere diners georganiseerd. Deze keer was tweesterrenchef […]